Yurtdışından Gelen Telefonu Pasaport Olmadan Kıbrıs (KKTC) Giriş-Çıkışı ile Kayıt Ettirme

Yurtdışından getirdiğiniz telefon için ilk olarak Ziraat Bankasına (Halkbank veya Vergi Dairesi de olur ama para yatırırken TC Kimlik No ile işlem yapılmasına özen gösterin değilse paranız boşa gider) 115 TL yatırın. Ardından E-Devlet şifreniz yoksa PTT den E-Devlet şifrenizi alın ve www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapınız.
Giriş yaptıktan sonra sol taraf menüde bulunan Başvurular bölümünden BTK IMEI kaydet linkine basınız.
Açılan ekranda “Durum” kısmına “Pasaport dışında bir belge ile yurda giriş yapıldı seçeneğini seçin.” Cep Telefonu numaranızı yazın. IMEI No 1 kısmına getirdiğiniz telefonun IMEI kodunu yazın. Belge Türüne Nüfus Cüzdanı seçin, Belgenin ait olduğu ülkeye Türkiye deyin, Giriş Yapılan Belge No kısmına Nüfus Cüzdanınız üzerinde bulunan 6 haneli seri no yu yazın ve giriş yapılan tarihide Havaalanından Türkiyeye giriş yaptığınız tarihi seçiniz ve devam et butonuna basarak işleminizi tamamlayınız.

(Not: Değerli arkadaşlar 1 defa cihaz kayıt işlemi yaptım ve sizlere yardımcı olmak amacıyla cihazı kaydetme aşamalarını da sizlerle paylaşmak istedim. Bu konuda daha fazla detaylı bilgim yok lütfen konu ile ilgili soru sormayınız. Yeterli bilgim olsa cevap vermek isterim ama bildiklerimin hepsi bu yazıda paylaştıklarım kadar.)

« »